fbpx

Hoe zorg ik voor een constante cashflow?

Share on facebook
Share on linkedin

Hoe zorg ik voor een constante cashflow?

In deze tijd staan veel bedrijven voor een grote uitdaging. Toch zijn er ook organisaties die kunnen groeien. Maar om te kunnen groeien moet je wel vooruitkijken. Wil je aan het eind van het jaar twee keer meer omzet draaien dan aan het begin van het jaar, moet je daar iets voor doen. Je moet de juiste stappen zetten en vernieuwen. En daar is dan weer geld voor nodig. Maar hoeveel heb je nodig en waar haal je het geld vandaan?

Alles begint met overzicht

Allereerst is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt over je financiën. Een goed overzicht krijg je met een liquiditeitsprognose. Dat klinkt alsof je direct naar een accountant moet rennen, maar het is minder complex dan je wellicht denkt. Met een eenvoudig staatje met inkomsten en uitgaven kom je een heel eind. Doe dat dan wel heel gedetailleerd, dus niet per maand maar per dag. Schrijf per dag van de week op wat je moet betalen en wat er binnenkomt. Door echt op microniveau te kijken, kun je achterhalen waar de knelpunten zitten. Vervolgens kan gekeken worden naar mogelijkheden om het gat te dichten. Er zijn een aantal opties om aan dat geld te komen.

1. Lening bij de bank

Je kunt natuurlijk een financiering aanvragen bij je bank. Zeker als je een goed lopend bedrijf hebt, met een mooi product of een goede dienst en als je veelbelovende ideeën hebt voor de toekomst, wil de bank je graag helpen en met je meedenken. De meeste banken hebben op hun website wel artikelen staan met tips om de kans op financiering te vergroten, net als rekentools waarmee je een indicatie krijgt over de haalbaarheid van jouw financieringsbehoefte.

2. Microkrediet

Microkredieten zijn ontstaan om mensen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid te geven een eigen bedrijfje te starten door een kleine bijdrage te verstrekken. In Nederland heeft de alternatieve financieringsvorm microkrediet in 2008 zijn intrede gedaan als kleine lening van maximaal €50.000, waarmee je een bedrijf kunt starten of uitbreiden. Naast microkredietverstrekkers als Qredits kennen we in Nederland ook de Kredietunie als alternatieve financier, een coöperatie van MKB-ondernemers die via een gemeenschappelijke kas geldmiddelen ter beschikking stellen. MKB-Ondernemers kunnen een bedrag van €50.000 tot €250.000 lenen. De geldverstrekkende leden bieden bovendien vaak coaching.

3. Factoring

Bij Factoring worden je facturen direct uitbetaald. Het haalt dus eigenlijk je betaaltermijn weg. Dit is een handige manier om snel cashflowproblemen op te lossen. De factoringmaatschappij neemt daarbij bij elke factuur het faillissement risico van de klant over. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over het debiteurenbeheer. De Factoringmaatschappij neemt dit van je over, zodat jij weer zorgeloos kan gaan ondernemen! Het voordeel van factoring t.o.v. andere financieringsvormen is de flexibiliteit. Je kan al vanaf 1 factuur starten en je mag zelf bepalen hoeveel facturen je stuurt!

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van factoring voor jouw bedrijf? Neem hieronder gerust contact met ons op! Wij informeren je verder over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat jij de beste deals aangeboden krijgt.

De beste deals krijgt u via Factor Finder!
Maak nu kennis met factoring door het formulier hieronder in te vullen. Wij nemen vrijblijvend contact met u op en gaan voor u op zoek naar de beste offertes op maat voor uw bedrijf!